skip to Main Content

Berkhamsted

BERKHAMSTED

A linear kitchen with a floating peninsula

We created this natural veneered kitchen with a contemporary linear design for the family home of an architect. We featured American black walnut throughout, with a book-matched horizontal grain for a seamless and stylish finish.

The first base run extends from the wall to become a peninsula supported on a steel framework which provides a floating effect from a centre anchor. This includes the scribing and end panels in Zodiac Cloud White Quartz, which is also used for all work surfaces. This run of cabinetry incorporates the dishwasher and a set of different height drawers with stainless steel bar handles.

The tap by Gessi cleverly swivels round so the undermount sink can be accessed from both sides; ideal for food preparation. Behind is a wall of tall cabinetry including a pull-out larder for condiments and dry goods. This also houses a Siemens combination microwave and an American fridge freezer. Further overhead cabinets also feature lift-up doors.  

The alternative base run features deep drawers, which is segmented by a large stainless steel Mercury range cooker and range hood above. Floating glass shelves to the right add a touch of simplicity and a long metal knife rack adds a professional look.

Testimonials

PRAISE FROM OUR CLIENTS